Het kycklinggratäng med koreanska smaker
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 700 g kycklinglårfilé
  • 1 ca 2 msk gochujang
  • 11 msk koreansk eller japansk soja
  • 13 klyftor vitlök, rivna
  • 11 tsk riven ingefära
  • 12 msk strösocker
  • 12 dl mjölk
  • 14 dl riven mellanlagrad ost
  • 11-2 msk majsstärkelse
  • 12 salladslökar, tunt skivade
  • 1 salt
  • 1 nymalen svartpeppar
  • 12 krukor krispsallad
  • 12 msk koreansk eller japansk soja
  • 11 msk sesamolja
  • 10,5-1 lime, pressad saft
  • 10,5 klyfta vitlök, riven
  • 11 msk sesamfrön, rostade
  • 14 port koreanskt eller japanskt ris, kokt
  • 1700 g kycklinglårfilé ca 2 msk gochujang 1 msk koreansk eller japansk soja 3 klyftor vitlök, rivna 1 tsk riven ingefära 2 msk strösocker 2 dl mjölk 4 dl riven mellanlagrad ost 1-2 msk majsstärkelse 2 salladslökar, tunt skivade salt nymalen svartpeppar
  • 1 Sallad2 krukor krispsallad 2 msk koreansk eller japansk soja 1 msk sesamolja 0,5-1 lime, pressad saft 0,5 klyfta vitlök, riven 1 msk sesamfrön, rostade
  • 1 Till servering4 port koreanskt eller japanskt ris, koktSätt ugnen på 225 grader. Blanda gochujang, soja, vitlök, ingefära och socker. Gnid in kycklingen i den heta blandningen och låt stå medan du gör ostsåsen. Värm mjölk på medelvärme och lägg i osten tills den smält helt. Red eventuellt såsen med 1-2 msk majsstärkelse utblandat i lite kallt vatten för en krämigare konsistens. Smaka av med salt och peppar. Stek kycklingen i en stekpanna till den fått lite färg på ytan, någon minut per sida räcker. Lägg kycklingen i en ugnsform. Häll på ostsåsen så att det täcker och gratinera i ugn i 15 minuter. Strö på salladslök. Sallad
  • Blanda soja, sesamolja, lime samt vitlök. Skär salladen i munsstora bitar. Häll på dressingen och blanda. Strö över sesamfrön. Servera gratängen med den krispiga salladen och nykokt ris.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.