Smaka av med salt, peppar och tabasco. Blanda alltsammans med pressad vitlök. Blötlägg och koka kikärterna enligt förpackningens anvisningar (eller skölj de kokta i kallt vatten och låt dem rinna av)
13 st normalstora morötter 1 st gul lök 1 st ägg 2 msk ströbröd 2 msk potatismjöl ca 2 krm salt 1 krm vitpeppar Rapsolja till stekningSkala och finriv morötterna, hacka löken. Forma biffar (blir på satsen ca 8-10 stycken) och genomstek knapriga på medelvärme i stekpanna med rapsolja
1Hacka sedan svampen och löken och fräs dom lite lätt med smör. 1Häll sedan ner grädden och gräddfilen i svampen och löken och koka upp lite lätt under rörning. 1När bönorna har kokat klart häller man ner dom tillsammans med resten. 1Häll sedan i sojan och fonden tillsammans med resten, salta och peppra efter smak. 1Serveras med ris eller nudlar, och njut
Den här kalasgoda kikärtsgratängen, med champinjoner, dragon och dijonsenap, är en vegetarisk variant av en gratäng som jag brukade laga på den tiden då vi fortfarande åt kött
Servera till biffarna tillsammans med kokt mathavre och gräddfil. Skölj bönorna och mixa dem grovt. Stek biffarna gyllenbruna i stekpanna med rapsolja, ett par minuter per sida
Denna kikärtsgratäng kom till en dag när jag var sugen på en liknande gratäng, med kyckling och bacon, som jag brukade göra förr i tiden när vi käkade kött
Jag lade till linser i min stroganoff för att få upp proteininnehållet, ändrade lite i mängderna och serverade med matvete istället för ris, men i övrigt lånade jag receptet rakt av ifrån Linnéa
Allt i ett gratäng med kikärtor, champinjoner och färskost. Jag använde färskost med smak av sweet chili (det var den smak vi hade hemma) men du kan välja någon annan smak om du vill
Den här underbara såsen med morötter, champinjoner och ajvar är en enkel och billig vardagsrätt. Nu ska jag bara sätta på lite trevlig julmusik så att jag kommer i rätt stämning för tomtar, granar och adventsstjärnor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.