Det här var en rätt med rejält sting i. Servera med nudlar (ris) och sallad. Vill man ha starkt ska man absolut lägga i 1 tsk cayennepeppar, men kanske börja med 1/2 tsk. Ingredienser för 4 personer120 gr äggnudlar eller 1 1/2 dl basmatiris1 tsk paprikapulver1/2-1 tsk cayennepeppar1/2 tsk gurkmeja1 tsk mald kummin1 msk citronsaft1 msk vatten1/2 tsk salt1 tsk olja1 gul lök, hackad2 vitlöksklyftor, skivade2 dl kokosmjölk med låg fetthalt, max 6%350 gr räkor eller blandade skaldjurGör så härKoka nudlarna, eller ris om du valt det. 2 dl kokosmjölk med låg fetthalt
Späd eventuellt med lite vatten till önskad konsistens. Smaka av med salt, peppar och en nypa socker. Mixa samman vitlök, basilika och olivolja med en mixerstav
Ingredienser Portioner. 2 2 tsk chili paste 1 msk ginger paste 400 g krossade tomater 2 dl vatten 1 dl crème fraiche 1/2 msk honung salt peppar ev färsk basilika Lägg till i inköpslistan
Den indiska köttfärsgrytan vi åt till middag hade ett ganska litet uns av hetta, men när det ska passa även barnen får man vara försiktig med kryddorna
Smaka av med salt och peppar och socker. Jag serverade soppan med lite hemgjorda krutonger som man gör genom att breda vitlökssmör över brödbitar som sen rostas långsamt i ugn på båda sidor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.