1 ev.
hackad dajm, mandarinklyftor eller färska jordgubbar
1200 g
margarin 2 dl strösocker 4 äggulor 3 dl vetemjöl 4 tsk bakpulver 1½ dl mjölk Maräng 4 äggvitor 2 dl strösocker 2 tsk vaniljsocker 1 påse mandelspån 3 dl grädde ev. hackad dajm, mandarinklyftor eller färska jordgubbarKakan: Rör poröst margarin och socker. Tillsätt äggulorna en i taget. Blanda mjölet med bakpulvret och tillsätt det växelvis med mjölken. Häll smeten i smord långpanna. Marängen: Äggvitorna vispas till hård skum. Vänd ner strösockret blandat med vaniljsockret. Bred marängsmeten över den ogräddade kakan och strö över mandelspån. Grädda kakan i 175-200* ca 20 min. Dela kakan rakt av när den kallnat. Bred vispad grädde med ev. dajmhack eller frukt på den ena kakhalvan. Lägg på den andra kakhalvan och tårtan är klar !
Budapestbakelsen förknippar man kanske mest att den rullas ihop, precis som en rulltårta. Men man kan också baka ut den som en rund eller fyrkantig tårta om man vill ”trixa” till det lite
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.