Det är kul att titta i gamla kokböcker, kanske mer efter inspiration än efter faktiska recept, delvis för att det kan vara svåra att följa utifrån dagens råvaror och smak men varianter kan man ju alltid göra
Nu är det dax igen, städade kylen och kikade in i frysen som hastigast… hihi. Var en del flaskor som jag fick slänga och det gillar inte jag, så nu måste jag skärpa mig… första nyårslöftet
Jag har redan bakat det två gånger och det försvinner FORT. Jag blev lite förvånad första gången jag gjorde det eftersom konsistensen blir som en blandning mellan ljus sockerkaka och bröd
Som ofta med glutenfritt bröd är det bra om man låter det svalna helt innan man skär i det. Givetvis så åkte det ned ett antal skivor ut till skärgården och var gott som tusan till både västerbottenost och kräftor likväl som på morgonen
Så gott som allt mjöl skall knådas/röras in i pizzadegen, men spar ca ½ dl till det är dags att. Ibland kan det behövas en nypa socker och salt för att förhöja smaken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.