Med nötfärs blir köttbullarna lite torra och faller lättare isär. Jag tycker att resultatet blir bättre och saftigare när man använder blandfärs än när man gör köttbullar av nötfärs
Alltså, hur himla gott är det inte medhemmagjordaköttbullar. Här gjorde också en gräddsås till som köttbullarna fick gotta sig i och serverade sen med kokt pasta
Blada ihop alla ingredienser utom stenbitsromen, smaka av med cayennepeppar och tabasco. Rosta bröd, använd pepparkaksform så att du får en fin smörgås utan kanter, lägg ett salladsblad på varje brödbit, lägg på skagenröran och till sist garnera med dill, stenbitsrom och några räkor samt paprika
Den serverades till stekt torskrygg och rostadegrönsaker och halloumiost. Dela grönsakerna, tomaterna halveras, löken delas i klyftor, så även paprikorna
½ dl olja med neutral smak. 5 dl havregryn (gärna med extra fiber). Sätt ugnen på 225 grader. Blanda alla torra ingredienser och häll ut i en smord långpanna
Ringla över olja och krydda med salt och örtkrydda. Igår grillade vi beer can chicken och till kycklingen hade vi rostadegrönsaker i ugn och en tryffelaioli
Min hemmagjorda lingonsylt är en sådan aha-upplevelse. Rulla små köttbullar och stek dem i lite smör. Köttbullar 500 g nötfärs 2 dl vatten 4 msk ströbröd 1/2 msk fint hackad fräst gul lök 1 ägg 1 1/2 tsk salt 1/4 tsk svartpeppar GÖR SÅ HÄR
Även fast chevrévarianten ändå var god föredrog jag såsen med fetaost. Placera paprikahalvorna med insidan nedåt på en bakplåtspappersklädd plåt/ugnsgaller och rosta i ugnen tills skalet blir svartfläckigt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.