200 g
nötter och mandlar (t ex valnötter, paranötter, hasselnötter, sötmandel)
½ dl
olja med neutral smak
4 msk
flytande honung (alt sirap)
2 dl
vatten
Annan smaksättning; bananchips, torkade bär, 1 msk kanel, andra sorters frön och kärnor t ex pumpakärnor. För extra lyxig müsli kan man tillsätta hackad mörk choklad efter att müslin svalnat av.
Färdigrostad. Nä, här kommer (efter flera önskemål) receptet på min supergoda müsli. Vi äter alltid yoghurt och müsli till frukost och hade smakat igenom och hunnit tröttna på alla färdiga och hyfsat nyttiga müslisorter
Finhacka äggen och grovhacka räkorna, spara några räkor till garnering. Blada ihop alla ingredienser utom stenbitsromen, smaka av med cayennepeppar och tabasco
Att göra sin egen müsli är galet gott, nyttigt utan konstigheter och väldigt enkelt. Man kan egentligen ha alla möjliga gryn, nötter, frön och torkad frukt som man gillar
Jag har även min hemmagjordamüsli och toppar allt med sylten. müslin. Till frukost brukar jag äta naturell yoghurt med en skvätt grädde eller lite kokosolja strimlat över
Hemmagjord chokladsås. Upp o häll på chokladsås o rostad mandel ca 1 liter 3 dl grädde. Se till att glassmaskinssålen stårr i frysen minst 2-3 timmar inne i frysen
Till dessa gjorde jag först en sås på rostad paprika & chevrèost, men kom fram till att fetaost förmodligen skulle göra sig bättre i såsen och testade därför göra en sådan variant några dagar senare
Rostad musli 0,5 l havregryn2 dl rågflingor1 dl solrosfrön1 dl kokos0,5 dl varmt vatten0,5 dl flytande honung1 msk olja1 msk kanelo,5 dl linfrö1 dl torkade bär Gör så härBlanda allt utom linfrö och bär på en plåtRosta i ugnen i 180 grader i 15 minuter,rör om efter halva tidenNär muslin svalnat tillsätt linfrö och bär Häll den färdiga muslin i en burk och låt den stå framme på köksbänken, då är det är enkelt att bara ta en sked och strö över lite musli på frukostfilen, yoghurten eller kanske fruktsalladen
Hemmagjordmüsli. För att piffa till frukosten så toppade jag müslin med Guido Castagnas mörka choklad med 76 % kakaohalt (kraftig smak och helt ljuvlig)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.