Vårt fredagsmys med mamma består av hemmagjordpizza, vintill oss vuxna och festistill barnen. Till efterrätt har viätit glass med banan, chokladsås och strössel allt enligt barnens önskan
Genom att kombineratraditionella lokala produktionsteknikermed modern organiskodling, har Francisco Gomez Winery skapat ett hållbart sätt att föra traditionenvidare även i stor skala
Titta gärna tillpizzan då och då, eftersom det är olikagräddningstider från ugntillugn. När ugnen är varm och det är dags att grädda pizzorna sänker du värmen
Degen räcker till två runda pizza som täcker ugnsplåtenalternativt en stor pizzaiugnsformen. Man kan varieratoppingen rejält, du kan göra en kebabpizzamed kebabsås eller kanske en härligpepperonipizza
Glöm tjock pizzabotteniugnsform, här blir det runda och krispiga. Vi ger digtipsen för att lyckas, vad du ska tänka på kring degen, toppingen och ugnen
Då kan man även påbörja nästa pizzamedan den första är iugnen. Det som skiljerdetta receptet från många andra varianter för hemmabruk är att degen kalljäser med en mycket liten mängd jäst
Igår kom jag på att jag måste göra hemmagjord korv och nu är jag inneiettkorvstim. Jag tänkte först göra salciccia men de hade ingen färska salvia på vår lokala ICAi Bjärred så jag fickimproviseraihopett annat recept som inte blev så dumt det heller
Sätt ugnen på. Finstrimla kålen med osthyvel eller mandolin. Vifick dessutom väldigt mycket tomatsås över så den har vi lagt i frysen i väntan på nästa pizzacraving
Vi käkade den underbara pizzantillsammansmed en rejäl hög medhemmagjordpizzasallad (se här). Krama ur så mycket vätska som det går ur den upptinadebroccolin (jag använde en potatispresstilldetta eftersom jag inte orkar pressa så hårt medmina händer och fingrar)
Här sitter jag iett för ovanlighetens skull lugnt och tyst hus och njuter av en kopp kaffe. Ha nu en riktigthärlig söndag så hörs vi kanske lite senare medett kakrecept
Ingrediensertill en plåtstor pizza. Avsluta medriven ost, salt och peppar. liteolivoljatill bunken. Kavla ut degen och lägg den på teflongaller med bakplåtspapper eller på en varm plåt
Det här passar fint att börja med före fredagsmiddagen och det går så snabbt iugnen att du lika gärna kan stå kvar och vänta medett glas kall sauvignon blanc
Man ska även lägga in stenen när ugnen är kall. FärdiggräddadsalamipizzaHärmed är min nya baksten invigd och den uppfyllde alla mina drömmar och mer därtill
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.