Hemmagjord ketchup
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • gul lök, hackad
  • 1 matolja
  • 1 tomatpuré
  • 1 vitlöksklyftor
  • 1 färska tomater, grovtärnade
  • 1 hela tomater i konserv
  • 1 farinsocker
  • 1 rödvinsvinäger
  • 1 salt och peppar
  • 1 lite vatten
  • 1 ev. färsk chili (för extra hetta)1. Hetta upp en kastrull och fräs den hackade löken tillsammans med matoljan på medelhög värme, tills den är mjuk och härlig. Lägg i tomatpuré och vitlök och fräs ett par minuter till. Lägg därefter i resterande ingredienser.2. Koka ketchupen under lock i 30 minuter tills tomaterna är mjuka. Lägg därefterallt i en mixer och mixa slät.Obs! Var försiktig så att du inte bränner dig eller tapetserar hela köket rött.3. Sila ketchupen och lägg tillbaka i kastrullen. Koka utan lock tills den börjar bli tjock och justera smaken med mer socker, vinäger salt och peppar.4. Lägg ketchupen i en ordentligt rengjord burk och förvara i kylen.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.