Det bästa med sockerkakan var smeten och jag och min syster kunde nästan bli osams om vem av oss två, som skulle slicka smeten från visparna och vispskålen
Blanda ner alla kryddorna utom vinet i färsen, rör om så allt blandas väl, när allt är blandat är det tid att hälla i vinet, blanda igen, ta en tesked med blandningen och stek i en stekpanna, så får man smaka om det saknas mer kryddor
Det stod en slatt överbliven glögg i skafferiet och tog plats och istället för att hälla ut det i vasken så hällde vi det i korvsmeten med ett väldigt lyckat resultat
Jag gjorde den efter ett recept ifrån Authentic Mexican och jag är väldigt nöjd med resultatet. Egentligen ska man ha både torkad chiles anchos och torkad chiles pasillas men jag fick bara tag på chiles anchos så jag tog några extra av den istället
Jag började med att skära upp köttet och späcket i mindre bitar. Vi kan väl börja med fjälstret. Kanske någon korvexpert som vet när man ska använda nötfjälster och inte
Jag ugnsbakade korven och serverade den med ugnsbakade grekiska grönsaker. Loukanika är en grekisk korv som ofta är gjord med fläskkött men även kan göras med lammkött
För när man vaknar med en ny korvidé och smakkombination i huvudet så är det bara så att den måste ut genom korvhornet fortast kvickt, även om det står söndag i almanackan
Salamin i det är receptet är gjord på viltkött men det går lika bra med fläsk- och nötkött. Fyll Fyll hela fjälstret med korvsmet ända tills färsen är slut
Fyll fjälstren med smeten och knyt så att du får lagom stora korvar. Stek dem på medelhett stekjärn. Att göra egen korv är faktiskt inte så svårt och dessutom väldigt roligt
Nej vad säger ni, ska vi inte ta och köra på medsenap till skinkan vi bjöd på igår. Håkan svor lite extra när han steg in i hallen i kväll, det var nämligen han som fick motvind på hemvägen, Anki fick däremot rulla hem i både medvindoch nedförsbacke - somliga har det förspänt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.