Att blanda egen glutenfrimjölmix på naturligt glutenfria mjöler är både enkelt och roligt. Xantangummi är ett förtjockningsmedel som bland annat används för att få bra konsistens på glutenfria bröd och bakverk och förhindra att det blir torrt och smuligt
Hetta upp oljan en en medelstor-liten stekpanna med höga kanter. Hemmagjord falafel passar att bjuda på till fest som central rätt på bordet eller tillsammans med andra smårätter så som baba ganoush, kyckling, oliver, hummus, salsa, grönsaker, ris osv
Igår var mammas och Angelicas sista dag här i Göteborg innan de idag satte sig på tåget hem igen, så därför myste vi till det lite extra igår kväll med äppelpaj och hemmagjord, kallrörd vaniljsås
Snubblade över ett recept på glutenfrihemmagjord pasta härom dagen och kände att jag måste testa. Alltid velat prova att göra egen pasta, men då jag inte mår bra av allt mjöl så blir det aldrig
Komplettera sedan mjölerna med Pofiber (fibrer från potatis), Fibrex (fibrer från sockerbeta), psylliumfrön, chiafrön och/eller linfrön för att göra bröden mer närings- och fiberrika
Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter. På söndagar har de flesta av oss säkert lite mer tid över att vänta på frukosten, och då passar det utmärkt att slå på stort och göra scones
För mig liknar det inget annat än en ugnspannkaka, med skillnaden att den puffar upp sig något alldeles underbart i ugnen - och sjunker ihop som en pannkaka, bokstavligen, direkt när den tas ut från värmen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.