Ja, inte är det lätt att välja dessert i år heller. 8 potatisar1 gul lök3 ägg1 tsk salt1 krm pepparmargarin eller smör1 msk iskall Creme fraiche till varje råraka1 msk Löjrom till varje råraka (fungerar också bra med röd stenbitsrom)1 msk finhackad rödlökSkala potatis och lök och riv de fint på rivjärn
Även om solen fortfarande visar sig ibland så är det ju inte direkt någon värme i luften längre. Gör den med eller utan vitlök - med blir den säkert ännu mer effektiv mot förkylningen
Jag gillar speciellt att nötkött kanske kommer från nötter. Det jag vill uppnå är att ungdomarna ska veta vad vad de äter, varför de äter det och hur det påverkar vår gemensamma miljö
svamp, ost eller skinka, jättegott alltihop. 2015-01-04 @ 13. Grönkålssoppa ellerkanske en omelett. Några tips på en lätt och god lunch och jag börjar med det som också fick inleda vår helg, en grönsakssoppa, men där broccolin är utbytt mot grönkål
Kalori-tänket sitter ändå förvånansvärt hårt åt hos de flesta. Vi vet att dieter inte fungerar, men trots det så hoppar många av oss fortfarande på en ny variant varje januari eller fler gånger om året
-) Har ju gjort en sorts musli tidigare, men denna gång testade jag ett recept av Ulrika Davidsson. För någon vecka sedan så gjorde jag granola eller om man istället vill kalla det musli
Kalla det kasslergratäng eller kasslerlasagne - potejto, potato - vilket som så blir det gott. -). Varken grädde eller crême fraiche den här gången men med parmesan på toppen känns det inte alltför nyttigt
De senaste två dagarna har jag haft full upp - med att ha väldigt trevligt. Jag har helt möblerat om i ordningen i menyn, men det spelar ingen roll när vi äter vad bara det är gott, eller hur
En sak på min "att-göra-lista" blev avprickad och nu är det mer att göra imorgon istället. Det är inte alltid som inspiration till middag finns när man är insnöad på vackra tårtor, cake pops eller någon vansinigt vacker bild på en soppa där ingredienser inte finns hemma
Inte en torr semla så långt ögat (eller gommen) når blir resultatet. 3 tsk kardemumma ( gillar man inte kardemumma kan man säkert hoppa över den). 13-15 dl mjöl ( Ta inte hela mängden mjöl på en gång, en del behövs till utbaket. Låt degen jäsa under en bakduk i 30-40 min till dubbel storlek. 13-15 dl mjöl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.