Middagen i mitt hus idag bestod av Findus frasiga fiskfileér-fiskpinnar. Bilden stämmer väl överens med innehållet även om min fisk inte var fullt så vit eller mitt utanmäte fullt så gyllent
Men jag hatar när bloggare ursäktar sig hit och dit om varför dom inte skriver, det låter så illa och det är totalt ointressant, så därför slutar jag nu, upp med hakan och skriver stolt ett nytt inlägg, till dig som har lite brist på matideér eller har färsk torsk ligger i kylskåpet och inte vet vad du ska göra med
Vänd fiskpinnarna först i mjöl, därefter i ägg och sist i ströbröd. Vi hade jordärtskockor och rotselleri i kylen, så därför blandade jag det med potatis och gjorde mos
Så tog jag ut en och en form, skärde ut fiskpinnarna, panerade dem (först i ägg så i pofiber/kokosmjölblandningen) och stekte dem lätt i olivolja på medium värme tills de blev läckert gyllenbruna
Till detta vill man ju helst ha en nystekt rödspätta, men det smakar fantastiskt gott även med stekta fiskpinnar och hemlagat mos och gröna ärtor, kalas
Innan servering koka upp och smaksätt med ättika och kryddor. Servera med kokad potatis och rödbetor. älgben med kött kvarvatten2 köttbuljongtärningar10-12 krydpepparkorn10-12 svartpepparkorn2 dl okokt grötris till 6 dl kokt malt köttättikaköttbuljongsalt, pepparKoka älgbenen med kött på i buljong med krydd- och svartpepparkorn tills köttet lossnar lätt, tar några timmar
Gör du en lite större sats senap och dubblar receptet, kan du dessutom dela upp den och smaksätta på olika sätt, med vitlök, timjan, honung, saffran eller något annat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.