Lägg grönsaker och fetaost ovanpå potatis- och köttröran. ( om man äter mycket sås - gör dubbel sats). Lägg i köttet och låt det stå och dra 5-6 timmar. Sätt på ugnen på 225 grader. Ställ långpannan i mitten av ugnen ca 25-30 min. 1 kg fläskfilé eller kycklingfilé ca ( brukar ta 1 fläskfilé + 2 kycklingfilé till en sats marinad). 2 msk soja. 3-4 pressade vitlöksklyftor. 2 dl creme fraiche. 2 msk majonnäs
2 dl Crème fraiche (helst den feta varianten). 1/2-1 dl majonnäs. 1/2-1 dl bostongurka. 1/2 dl färsk dill. Häll alla ingredienserna i en skål (jag brukar alltid börja med den mindre mängden i ett recept, det är lättare att öka på än att dra ifrån
Vi hade främmande i lördags och bjöd då på denna grekiska pyttipanna. Grekisk pyttipanna 6 port. 2 st fläskfiléer ca 1 kg. ca 10-12 potatisar. 2 rödlökar. 2 paprika. 4-5 tomater. 2 pkt fetaost. 2-3 rivna vitlöksklyftor. Ställ in i ugnen i 225 grader i ca 30-40 min. Ställ in i 5-10 min till. 2 st fläskfiléer. ca 10-12 potatisar. 2 rödlökar. 2 paprika. 4-5 tomater. 2 pkt fetaost
Ingredienser till 2personer. 12st Potatisar, medelstora av mjölig sort. sätt ugnen på ca 225g, lägg ut baklåtspapper på en ugnsplåt och sprid ut baconen. Stek det i mitten av ugnen i ca 20min eller tills den blir krispig. 2. Ingredienser till 2personer. 12st Potatisar, medelstora av mjölig sort
Basen är en majonnäs, men INTE sån där köpemajonnäs - då kommer aiolin inte bli god. Här kommer ett enkelt och gott recept 2 äggulor 1 tsk dijonsenap1 msk vitvinsvinäger 21/2 dl neutral olja salt och peppar + ev mer dijonsenap och vinäger färsk vitlökev en liten klick (ca 1 msk) fet creme fraiche Blanda äggulor, dijonsenap och vitvinsvinäger. Det ska ta ungefär 3-5 minuter att hälla ner oljan. 2 äggulor. 21/2 dl neutral olja salt och peppar
En grekisk pyttipanna är inte alls lik den skolmatspyttipanna vi är vana vid. Köttet ska marineras i minst 6 timmar eller ännu hellre över natten i en chili- och vitlöksmarinad. Enkelt, väldigt gott och en bra bjudrätt eftersom den räcker till ca 8 personer. Grekisk pyttipanna8 portMarinad3 fläskfiléer3 dl matolja2 msk soja4 tsk sambal oelek4 vitlöksklyftorIngefäraSaltPepparTill formen2 kg potatis2 tsk flingsalt2 röda paprikor1 rödlök (stor alt. 2 små)5 tomater300 g fetaostVitlökssås5 dl crème fraiche1 dl majonnäs2-3vitlöksklyftor1/2 lime (saften)1 tsk grekisk salladskrydda (eller annan örtkrydda)Putsa filéerna och skär köttet i 1 cm tjocka skivor. Gratinera i 225 grader, 20 minuter. Stek potatisklyftorna i en del av marinaden i 20 minuter i 225 grader. Grekisk pyttipanna redo för servering 8 port. 2-3 vitlöksklyftor. 1/2 lime (saften)
FacebookTwitterPinterestGoogleE-postSkriv utMerPocketTumblrLinkedInRedditTelegramWhatsAppSkype. Hemlagad majonnäs är alltid hundra gånger godare än den man köper och man slipper alla tillsatser
älgben med kött kvarvatten2köttbuljongtärningar10-12krydpepparkorn10-12svartpepparkorn2 dl okokt grötris till 6 dl kokt malt köttättikaköttbuljongsalt, pepparKoka älgbenen med kött på i buljong med krydd- och svartpepparkorn tills köttet lossnar lätt, tar några timmar. 2 köttbuljongtärningar. 10-12 krydpepparkorn. 10-12 svartpepparkorn. 2 dl okokt grötris till 6 dl kokt malt köttättikaköttbuljongsalt, peppar
50 g bruna senapsfrön, ca 1 dl50 g gula senapsfrön, ca 1 dl1 dl äppelmust½ dl kokossocker1 msk vit balsamvinäger1 - 2 krm salt1 msk saffranshonung eller annan valfri smaksättning(ev ytterligare lite must)Lägg senapsfröna i en skål och häll på musten. 1 - 2 krm salt
HemlagadfärskostHemlagad färskost är verkligen lyx för liten slant- och arbetsinsats. Till ostbrickan passar det bra att smak- sätta osten, till exempel med något av för- slagen ovan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.