DAGENS RECEPT 15-01-29LÄTT OSTSUFFLÉEn mild och porös ostsufflé hör till det bästa man kan bjuda på. Den är inte heller så svår att laga och det blir ganska billig mat
Hemlagad senap är en verkligt trevlig present att ge bort till jul. DAGENS RECEPT 14-11-06HEMLAGAD SENAPAtt själv laga sin senap, framför allt till jul, är både roligt och spännande
Mina hemlagade proteinbars blev riktigt goda, endast 13% kolhydrater och hela 15g protein per bar. Hemlagade proteinbars LCHFBotten 4 dl mandelmjöl (ca 150g)0,5 dl Stevia strö1,5 dl Orbilox 8 proteinpulver (kasein) med vaniljsmak2 tsk bakpulver1 dl äggvita1 tsk vaniljpulver0,5 dl kokos (ca 20g) (Eventuellt 1 dl havregryn för mer kolhydratsrika bars, t. Näringsvärde per bar 255 kcal15g protein 24 E%8g kolhydrater 13 E%17g fett 61 E% Ännu mera LCHF I receptet är den mörka chokladen den största kolhydratskällan, du kan istället välja en kolhydratssnål variant, t
Långkokt fläskkött, kok potatis med sås och smakrika smågurkor – kan livet vara bättre. Svensk, hel, djupfryst, benfri fläskstek, ca 1 kg (tänk på att danskt kött ofta innehåller antibiotika – vi stödjer de svenska bönderna. Om större bit än 1 kg används – förläng tiden i ugnen
Man ska hålla rätt på om musslorna är levande, om de sluter sig innan tillagningen och om de öppnar sig under koket – annars kan man bli lätt matförgiftad och dålig i magen…
Så här kommer receptet. Gjorde till middag en enkel och god rätt som alla tyckte var jätte god =). Julskinka en bit ca 500 g (har man inte det kan man ju blanda kyckling eller kassler, räkor eller vanlig skinka ta det du har i kylen )
Allt blandas gott i en skål – det får gärna stå och mumma sig en natt i kylen – blir extra gott då. 0,92 g – Protein. 15,77 g – Fett. Men jag valde alternativ 2 (style ala Jacob Wismar – Familjens Hälsokokbok) och tinade fisken helt och mosadeden i matberedaren tillsammans med salt och 1 ägg. Därefter brädde jag mosen ut i ett tunt lag i fyrkantiga former – och lät dem stå i frysen tills det blev halvvfruset (ca 1 1/2 timme). In i ugnen på ca 230 grader i 15-20 minuter – så vred jag upp värmen på fullt/grill på slutet och ”krispade” sötpotatisen kanske 5 minuter till . Näringsfördelningen på 1 st fish & chips måltid på 178 kcal (fiskpinnar, chips + remoulad – se första bilden ovan)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.