Häll hela tiden smöret över torsken medans du steker. Torskrygg, pilgrimsmusslor, färskpotatis, grillad sparris, smörstekta kantareller ochhummersås, mums
Sillahallenstorskryggmed bacon och gräslök. Servera med pressad potatis ochsallad. Jag ska nog villigt erkänna att jag inte är den bästa på att exprimentera med smaker och fisk i mitt eget kök
Blandamed pepparrot, citronsaft, salt och peppar och ställ svalt till servering. Om du vill ha en tjockare sås, red den med lite maizena blandat i vatten
Du kan göra den tillhörande salladen mer mättande om du vill, och lägga till ytterligare grönsaker, eller kanske t o m potatis, men den här gången blev det lite lightvariant hos oss
Värm igen ochringla i olivolja tills du är nöjd med konsistensen. Vanligtvis brukar jag bryna ryggen för att sedan låta den gå klart i ugnen med en stektermometer i
4 600 g djupfryst fisk 1/2 tsk salt 2 krm peppar 1 dl riven ost Sås 500 g räkor (med skal) 2 msk smör eller margarin 3 msk vetemjöl 5 dl mjölk salt och peppar 1/2 dl hackad dill Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Jag pepprade och saltade, samt ringlade över rikligt med smör över dem. Torskryggen i portionsbitar, så många man behöver, lade jag ovanpå de gröna bönorna
Lätt att variera och lätt att tillagaoch dessutom imponerar det ofta på gäster. På något sätt känns det också mer okej att lägga en slant på en bit fisk än på en bit kött
I fiskgratängen simmar det spätta i en vitvinssås med extra mycket dill, det gamla ordspråket "man kan aldrig överdosera dill" gäller som bekant fortfarande
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.