Serveras antingen med lönnsirap eller hemgjortvaniljsocker och kanske lite sylt. Varje gång jag skrapat ur en vaniljstång, så sparar jag den i en liten burk med socker, efter ett tag mixar jag sedan sockret med vaniljstången, siktar bort för stora bitar, och sparar sedan sockret i en burk - världens godaste vaniljsocker att använda till bär och desserter
bild från matfusk. nu. Jag får ofta frågan om jag kan rekommendera något mellanmål som är lätt att ta med sig och som håller bra en hel dag utan kylskåp
Hej på er snyggingar. Tänkte ge er ett sjukt bra tips. Jag och Fanny älskar att gotta oss, gärna varje kväll men vi väljer alltid lite nyttigare allternativ
Hej i solen. Fredag. Och inte vilken fredag som helst – jag går på semesteeeeer. ) Har jobbat galet mycket den här veckan så det ska bli extra skönt att komma hem ikväll
3 msk vaniljsocker eller kakao (beroende på om man vill ha mörk eller ljus kola). Blanda alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull, låt koka i ca 5 minuter
Oj oj oj vad jag har varit trött idag. Nu när det är så nära till tävling går jag och tänker på allt runt omkring tävlingen hela tiden och det är mycket som snurrar i huvudet
Sätt ugnen på 225 grader (du kan också grilla spetten). Skär köttet i tunna skivor eller strimlor. Blanda med resten av ingredienserna i en skål och låt stå och marinera
Att göra egen färskost och smaksätta den efter säsong och eget huvud är något jag gärna gör. Det är försvinnande gott och jag vet alltid vad osten innehåller
Hej på er. Brasan är tänd, frukosten intagen och snön öser ner. Det har snöat hela natten här i Skåne och så här mycket snö har det inte kommit i samma veva på flera år
Wraps måste ju bara vara den enklaste rätten att göra när man har bråttom. Dessutom är det lätta att ha med sig om man är på språng och innehållet kan man ju variera i oändlighet
Blanda socker och grädde. Rör ner senapspulvret med en gaffel och vispa runt tills allt blandar sig. Kan smaksättas med en skvätt whiskey, cognac (tex Xante), eller vad man nu tycker kan passa
Hemgjord daim. 2½ dl ljus sirap. 2½ dl strösocker. 2½ dl vispgrädde. 200 mörk eller ljus choklad. Koka upp alla ingredienserna tillsammans i en kastrull
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.