Vispa grädden i en hushållsmaskin eller med elvisp. Det är busenkelt att göra eget smör. Det hemgjorda smöret håller lika länge som datumet på gräddförpackningen
Lägg smöret i en bunke och arbeta in önkad mängd flingsaltmed hjälp av en gaffel. Vispa grädden med elvisp tills den delar sig och det bildas små smörkorn och vätska (kärnmjölk/butter milk)
Här är en version på ett veganskt smör – som är uppiffat med kryddning. Rör samman havregrädde med havssalt, gurkmeja (och i mitt fall lite curry och vitlökskrydda) – visa sedan försiktigt ner rapsolja och hampaolja
Ner med grädden i en matberedare eller mixer och vispa tills det blir 'smör' och vätskan separerat. När det ser ut som på bilden där vätskan separerat från smöret så är det bara att tvätta händerna, och samla ihop smöret i ena handen, och hälla bort vätskan
Rör ner övriga ingredienser till kakan i det brynta smöret. 125 g Arla® Svenskt Smör. 1½ tsk flingsalt. 1Receptet gäller för 10 bitar 125 g Arla® Svenskt Smör 3 dl strösocker 1½ tsk vaniljsocker 4 msk kakao ½ tsk flingsalt 1½ dl vetemjöl 2 ägg Hallongrädde. Smörj en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. 1Bryn smöret, låt svalna något. 1Servera kladdkakan med hallongrädden och hallon
Bryn smöret, låt svalna något. Servera kladdkakan med hallongrädden och hallon. ½ tsk flingsalt. Rör ner övriga ingredienser till kakan i det brynta smöret
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.