11 tsk
saltMät upp creme fraiche i en bunke (använd elvisp) eller matberedare med visp. Tillsätt ev. olja om du vill ha ett mjukare och bredbart smör. Vispa smöret i några minuter tills det klumpar ihop sig och släpper kärnmjölk. Häll av kärnmjölken och tillsätt lika mycket kallt vatten. Kärnmjölken kan du spara och ha till annat. Fortsätta vispa någon minut tills du har klumpar med smör. Häll av och släng det överblivna vattnet. Knåda ihop smöret och häll av vätskan efter hand. Tillsätt önskad mängd salt och knåda in det. Smaka av med salt. Nu kan du använda smöret. Slå ev. in det i smörpapper och förvara det i kylen.
Hemlagat smör till det och du har ett ypperligt tillbehör till midsommarlunchen. Smör. Vispa grädden med elvisp tills den delar sig och det bildas små smörkorn och vätska (kärnmjölk/butter milk)
0,5 dl mandelsmör (eller annat nötsmör). bild från matfusk. nu. Jag får ofta frågan om jag kan rekommendera något mellanmål som är lätt att ta med sig och som håller bra en hel dag utan kylskåp
Hej på er snyggingar. Tänkte ge er ett sjukt bra tips. Jag och Fanny älskar att gotta oss, gärna varje kväll men vi väljer alltid lite nyttigare allternativ
Hej i solen. Fredag. Och inte vilken fredag som helst – jag går på semesteeeeer. ) Har jobbat galet mycket den här veckan så det ska bli extra skönt att komma hem ikväll
Sätt ugnen på 225 grader (du kan också grilla spetten). Skär köttet i tunna skivor eller strimlor. Blanda med resten av ingredienserna i en skål och låt stå och marinera
Inspirationen kom härifrån där Linnea använde jordnötssmör och mörkchoklad som smaksättning. Hade en burk kondenserad mjölk i skafferiet, lite tid och flera matgäster på kommande följande dag, så jag snodde ihop lite hemlagad glass
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.