Hemgjorda fiskpinnar med mos och jalapeñopicklad gurka
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 600 g torskfilé
  • 11 dl mjöl
  • 12 ägg
  • 12 msk vatten
  • 12 dl panko (asiatisk ströbröd)
  • 1 salt
  • 1 smör, till stekning
  • 1 olja, till stekning
  • 1400 g potatis mjölig, skalad
  • 11 dl mjölk
  • 1100 g smör
  • 14 jalapeño
  • 11 gurka, slarvigt skalad
  • 11 dl ättika (12 %)
  • 12 dl socker
  • 13 dl vatten
  • 1 dillvippor
  • 14 klyftor citron
  • 1 Fiskpinnar600 g torskfilé 1 dl mjöl 2 ägg 2 msk vatten 2 dl panko (asiatisk ströbröd) salt smör, till stekning olja, till stekning
  • 1 potatismos400 g potatis mjölig, skalad 1 dl mjölk 100 g smör salt
  • 1 Jalapeñopicklad gurka4 jalapeño 1 gurka, slarvigt skalad 1 dl ättika (12 %) 2 dl socker 3 dl vatten
  • 1 Garnering dillvippor 4 klyftor citronPicklad gurka
  • Skiva jalapeñon tunt. Koka upp den med ättika, socker och vatten. Låt svalna helt. Skiva gurkan tunt och lägg i lagen. Låt gärna stå över natten. Potatismos
  • Koka potatisen mjuk i saltat vatten. Pressa och blanda med varm mjölk och tärnat smör. Vispa ihop och smaka av med salt. Fiskpinnar
  • Skär fisken i mindre bitar. Panera i mjöl, uppvispat ägg och sedan i panko. Stek de panerade fiskbitarna gyllenbruna i mycket smör. Smaka av med salt. Servera fiskpinnarna med moset och garnera med citron och dill.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.