Lägg den och grädden i en liten kastrull. Hemgjord fin vaniljsås är pricken över i. Samtidigt som dottern pysslade med smulpajen så kokade jag vaniljsås efter ett recept i "Under valnötsträdet" - den fantastiska oumbärliga kokboken som jag är så glad att jag har hittat
Dela vaniljstången och skrapa ur kärnorna, koka både stång och frön med mjölken och grädden. Häll tillbaka till kastrullen och rör under låg värme tills vaniljsåsen börjat tjockna
Vispa resten av grädden och rör ner den i den kalla såsen. Vaniljsås. Severa äpplena med vaniljsåsen. 13 dl grädde. 1Vaniljsås0,5 vaniljstång (alt. 1 msk vaniljsocker) 3 dl grädde 2 dl mjölk 2 äggulor 2 msk strösocker 2 tsk potatismjölSätt ugnen på 200°C och smörj en eldfast form. Tillsätt mjölk och 1 dl av grädden i kastrullen och låt koka upp
Sonen uppskattade inte alls vaniljsåsenutan sötning så ni får prova er fram. Rör ner äggen i den uppkokta grädden och låt sjuda under omrörning tills det tjocknar något
Det är nämligen sååå enkelt att göra egen vaniljsåsutan en massa konstigheter och tillsatsämnen. Om man vill ha lyxsåsen lite tjockare kan man hjälpa till med några teskedar maizena, men jag föredrar utan
jag tog även lite grädde för att jag tyckte såsen blev lite för tjock. -) Viktigt att tänka på när du gör falafel är att inte använda kikärtor på burk utan det ska vara torkade och de måste ligga i blöt under 24 timmar innan du kan använda dem
Hemgjord kebab och kebabsås. Denna lördag har nästan hela dagen bestått av matlagning till och från, jag har nämligen gjort hemmagjord kebab och det tog sin lilla tid
Sätt ugnen på 225 grader (du kan också grilla spetten). Skär köttet i tunna skivor eller strimlor. Blanda med resten av ingredienserna i en skål och låt stå och marinera
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.