Jag är egentligen inte ”senap-människa” men tycker att det vid vissa tillfällen kan vara gott med en klick eller två – och just till julbordet kan vara ett sådant tillfälle
Traditionellt ska man göra sin senapmed en klassisk senapskula, genom att rulla kulan över fröna i en skål krossas fröna, sedan tillsätts vätska tills du har en lagom konsistens på senapen, men det går också bra att använda en vanlig mortel
Det är här hemgjorda proteinbars är suveräna. Jag får ofta frågan om jag kan rekommendera något mellanmål som är lätt att ta med sig och som håller bra en hel dag utan kylskåp
Det är rejält med hetta i såsen så minska på chili/vitlök om du vill ha den mildare. Utöver styrka kan du laborera väldigt mycket med smaker i den här såsen – tillsätt lite vinäger för syra, lite sirap för sötma, tomatpuré för mer tomattouch osv
Tröttsamt men jag förstår att det är för att jag är lite nervös och tänker mycket på tävlingen i och med att jag lagt ner så mycket tid och energi på förberedelserna
Hemmagjorda falafel i libabröd med grönsaker och dipsåser, mums. När jag äter falafel ute på stan så tar jag oftast med majrova i men efter att ha letat efter majrova i två affärer så gav jag upp, det får vi testa nästa gång helt enkelt
Förvisso kan det ta lite tid med jäsning osv men nybakat bröd är ju så galet gott. Vi åt pitabrödet med pulled chicken, sallad, en stark vitlökssås samt rostad lök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.