Sagt och gjort blev det hemmapizza på bakstenarna. När vi gör pizza i vanliga fall görs den med zucchini, svamp, rödlök och toppas med parmaskinka/lantsalami, ruccola och fikon när den kommit ur ugnen
Ansa och strimla purjolöken. Fräs den mjuk och glansig i lite matfett. Skiva potatis och tomater. Varva potatis, purjolök, skinka och tomater i en smord eldfast form
Sprid tomatpuré, vitlök, crème fraîche och curryn över pizzan. Baka pizzan i botten av ugnen på 250 grader i 6 till 7 minuter. 2 Färdiga kylda pizza bottnar. 1 Påse riven pizzaost
Fräs korv, lök, äpple, paprika och curry i olja, några minuter i en vid kastrull eller gryta. Häll i vinäger, honung och grädde och låt koka i 5 minuter
Strimla kycklingen i tjocka skivor. Salta, peppra och bryn runtom i olja. Ställ åt sidan. Skiva löken tunt och bryn i olja till den är mjuk och gyllene
På mina pizzor hade jag också en hemgjord tomatsås som var enkel och mycket god. Lägg den utkavlade degen på en plåt med bakplåtspapper (ännu bättre är det förstås om man har en pizzasten) och lägg på valfri fyllning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.