Hemgjord noblesse
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3/4 dl strösocker
  • 13/4 dl sötmandel, finhackad
  • 1200 g mörk chokladSmält strösockret i en stekpanna på medelvärme, men se till att det inte bränns. Tillsätt den hackade sötmandeln och rör om.
  • 1 Häll upp krokanten på ett bakplåtspapper och låt den stelna. Hacka krokanten i småbitar på en skärbräda med en vass kniv.
  • 1 Smält chokladen över vattenbad. Låt den svalna något. Rör ner krokanten, men spara 1–2 tsk till garnering.
  • 1 Lägg ett bakplåtspapper på en plåt eller skärbräda. Klicka ut chokladen med en matsked och bred ut den till runda, tunna plattor. Strö över lite krokant. Låt chokladen både stelna och förvaras i kylen.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.