Till denna fantastiskt goda glassmed smak av kola och choklad kan man även baka sin egen strut. Börja medglassen som helst görs dagen före för att hinna frysa
Hemgjordglassmed jordgubbar. På samma enkla vis gör du egen glassmed choklad och jordnötter -. Jordgubbarna, färska eller tinade, mixas med stavmixer och röres ner i smeten
Förutom glassens gräddiga smak ger den kondenserade mjölken en touch av kola. För oss räckte det bra med halva mängden, men kanske jag gör en sats till på resterande kondenserad mjölk någon dag
glass, glassmedkrossad choklad, hemgjordglass, utan glassmaskin. Vispa grädden och häll sedan ned den kondenserade mjölken i grädden och blanda ordentligt
Toppa medkrossad dajm. Smula kexen och blanda dem med smöret. Tryck ut massan i en form med löstagbar kant eller för den delen i små metallformar (typ mazarinformar)
Smält smöret och blanda med kexsmulorna till en massa. Ställ i kylen medan du lagar fyllningen. Bred ut den karameliserade mjölken jämnt ovanpå kexlagret
Toppa med grädde, hallon ochkrossaddaim. Rör ner florsocker, kaffe och äggulan. 1 dubbeldaim. Fördela moussen i 4 st glas och ställ in i kylen i ca 1 timme
Jag längtade hela dagen efter vaniljglassoch chokladsås – en hemgjord sådan. Vissa kvällar kräver en riktig lyxfika medglass, jordgubbar, maränger och en nygjord chokladsås
Servera glassen i små skålar eller i strutar, och toppa med kakaonibs som smaksatts med kokosnektar (de är otroligt goda), rostade nötter, bär eller vad du vill
Om man inte hittar en burk med färdig dulce de leche, karamelliseradmjölk, går det bra att tillverka sin egen dulce de leche av en burk med sötad kondenserad mjölk
Lägg dem på ett fat med bakplåtspapper på och häll på rapsolja. Jag och Fanny älskar att gotta oss, gärna varje kväll men vi väljer alltid lite nyttigare allternativ
Tryck till med sked eller gaffel. Häll över olja, peppar, timjan ochkrossade vitlöksklyftor. 700 g färskpotatis, kokt och kall. 700 g färskpotatis, kokt och kall 3 msk olivolja 4 klyftor vitlök timjankvistar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.