Hemgjord brödpasta med vita bönor och vitlöksstekt svartkål
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 g bröd, torrt
  • 1600 g vetemjöl [ca 10 dl]
  • 19 ägg
  • 11 tsk salt
  • 1500 g brödpasta (eller köpt bönpasta)
  • 1300 g svartkål
  • 12 klyfta vitlök
  • 11 msk vatten
  • 1 havssalt
  • 1100 g surkål, med vätska/lag
  • 150 g smör
  • 1 rapsolja, kallpressad
  • 11 burk vita bönor, stora [à 400 g]
  • 10,5 kruka salvia
  • 1 Brödpasta500 g bröd, torrt 600 g vetemjöl [ca 10 dl] 9 ägg 1 tsk salt
  • 1 Brödpasta, vitlökstekt svartkål och salvia 500 g brödpasta (eller köpt bönpasta) 300 g svartkål 2 klyfta vitlök 1 msk vatten havssalt 100 g surkål, med vätska/lag 50 g smör rapsolja, kallpressad 1 burk vita bönor, stora [à 400 g] 0,5 kruka salviaBrödpasta
  • Skär brödet i mindre bitar och mixa det fint i en matberedare. Blanda bröd, mjöl, ägg och salt och knåda till en hård deg som inte spricker. Beroende på äggens storlek och på hur torrt brödet är kan man behöva tillsätta lite mer mjöl eller en extra äggula. Lägg degen i en tättslutande bunke och låt vila i kylen minst en timme, helst över natten. Kavla ut degen nästa dag så tunt som du vill ha pastan (ca 1-2 mm). Skär sedan i önskad storlek. Vitlöksstekt svartkål
  • Strimla svartkålsstammen (släng den inte, här sitter massa smak!) och riv bladen i mindre bitar. Heta upp en stekpanna. Tillsätt kallpressad rapsolja, havsalt och svartkål. Tillsätt vitlök och lite vatten, vänd runt tills vattnet sjudit bort. Sås på vita bönor
  • Häll av vätskan från surkål och koka upp vätskan. Montera med lite smör och rapsolja under omrörning. Rör i surkål, bönor och salvia. Blanda bönröran med nykokt pasta. Servera toppat med den vitlöksstekta svartkålen. Glöm inte att matsortera skal från ägg och vitlök för en mer hållbar matlagning, och njut av din goda pastarätt. /Köket-redaktionen

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.