11 dl
lingonsylt el. frysta lingon (kan uteslutas)Väg upp alla ingredienser utom russin i en bunke men ta inte i allt vetemjöl på en gång, börja med 3 dl.
1 Kör
igång degblandaren på låg hastighet och låt den arbeta ihop degen ordentligt, gärna 10-12 minuter. Ta i russinen mot slutet om du tycker om det i ditt vörtbröd. Ta i mer mjöl efter hand om degen fortfarande är kladdig. Den ska vara ganska lös men om du tar på degen ska du inte fastna med fingrarna.
1 Ta
upp degen på mjölat bakbord och knåda upp den. Baka sedan ut den i valfri form, frallor eller limpor och låt degen jäsa övertäckt i rumstemperatur i ca. 3 timmar. Snitta limporna i ett vackert mönster och mjöla frallorna lätt.
1 Baka
av på 250grader i 7-10 minuter för frallor och 20-25 minuter för limporna. Gör du limpor kan du sänka temperaturen på ugnen till 225grader efter 10 minuter.
1 Tips:
För vackra frallor kan du låta de jäsa och baka av dem i smorda non-stick muffinsformar.
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.