Ålandspannkaka är en annorlunda ugnspannkaka som kan göras med mannagrynsgröt eller risgrynsgröt. Ålandspannaka serveras traditionellt med sviskonkräm och grädde men man kan ha på vilken syltsort som helst eller bär och frukt efter tycke
Värm tortillabröden i ugnen. Arbeta gärna in marinaden med händerna. Stek biff. Mosa med en gaffel. strimla biffen och marinera i limejuice och de andra kryddorna så länge du har tid
Det blir verkligen nåt extra med fyllningen. De här biffarna bara måste ni testa. Servera ihop med t ex klyftpotatis och en fräsch sallad så har du perfekt bjudmat
Fördela alla ingredienser i tortillabröd och följ anvisningarna. Krydda med salt, kryddmixen och stek på hög värme i olja tillsammans med champinjonerna
Det är rätt lugnt här just nu – på bloggen alltså… Är mitt uppe i en period med massor av plugg, praktik och tentor så jag hinner inte med så mycket annat
Här är en variant med lammfärs fylldamed fetaost och serverade med en mustig tomatsås. Pannbiffar är enkla att göra och de går att variera lätt med olika smaksättning och tillbehör
Fylldabiffarmed fluffigt mos. Idag har dagen flugit förbi i rasande fart men jag har både hunnit med plugg, fika som innehöll både hund- och bebismys och så har jag även varit barnvakt åt min systerdotter
Middagen bestod av utskuren biff som grillades, fyllda bakpotatisar, en grönsallad och två såser. Såserna var dels den nämnda tomat och rostad vitlökssåsen och dels turkisk yoghurt smaksatt med vitlök, lite olivolja samt salt och peppar
Salta o peppra 400 g köttfärs o forma platta biffar o lägg på en mozzarella skiva o lägg på en tunn biffskiva över så osten blir "inbakad". Efter 30 min tar du ut formen o rör potatusen med örtsmör. (rör ihop 2 msk smör med lite dragon , timjan o körvel. 30 min tar du ut formen o rör potatusen med örtsmör
Salta och peppra nötfärsen, forma till biffar/stora köttbullar och fyll med philadelphiasmeten. Blanda philadelphiaosten, soltorkade tomater, vitlök och färsk timjan i en skål och kör med stavmixen/vispen så allt blir en röra
Platta ut biffarna, gör ett litet hål i och klicka i fyllningen täck hålet sedan med färs. Gör färsen enligt grunreceptet i din kokbok eller på ditt egna vis, krydda endast med peppar och salt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.