Putsa bort eventuella senor på rostasbiten. När köttet är ordentliget brynt lägger du i resten av smöret tillsammans med vitlök och timjan och sätter av värmen
Helstekt kyckling med buljongkokta rostade potatisar och majrovorIbland vill jag ha mat så som mormor lagade den, gärna en klassisk söndagsmiddag, som här med kyckling
Vänd champinjonerna i lite olja och krydda med salt och peppar. Skala och tärna rotsellerin. Blanda crème fraiche och pepparrot och smaka av med salt och peppar
Tryck till med sked eller gaffel. Häll över olja, peppar, timjan och krossade vitlöksklyftor. 700 g färskpotatis, kokt och kall. 700 g färskpotatis, kokt och kall 3 msk olivolja 4 klyftor vitlök timjankvistar
I kylskåpet hade jag bara "gamla" potatisar och inte kände jag för att åka till affären och handla så det fick bli kraschad potatis till kolgrillad entrecôte som serverades med gräddstekta färska kantareller också
Vi har gjort den här rätten många gånger hemma, men eftersom jag inte hade något vitt vin hemma och var ganska less i matbutiken körde jag det bekväma alternativet med halvfabrikat
Ta ut potatisen och blanda med basilikan och servera. Skölj potatisen och skär ev. Lägg i potatisarna samt tillsätt timjan och rosmarin samt salt och peppar
Ta det vilande köttet och skär det i skivor, garnera med persilja, timjan, grönsaker om ni vill. Om ni vill skala även potatis, jag brukar bara tvätta dem och använda dem med skalet på nu när de fortfarande har så tunt skal
Krydda med rosmarin och timjan runt om. Ta bort fett och senor från fläskytterfilén. Hetta upp en stekpanna med lite olja och smör och bryn fläskytterfilén på hög värme så att den får en fin gyllenbrun stekyta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.