2 st
rödingar à 600–700 g salt smör Gurksalsa 1 st gurka 1 tsk salt 1 st citron det yttersta gula skalet finrivet 2 msk pressad citron 0.5 st rödlök hackad 2 msk hackad dill 5 st ansjovisfiléer hackade 1 msk crème fraîche potatispuré 1 kg potatis t ex King Edward 2.5 dl mjölk varm 2 msk smör 1 dl västerbottensost riven salt och nymalen svartpeppar gräslök finskuren
Jag kom hem med min fläskfilé i en svart papperspåse med en prålig logga i guld och pappret runt filén var fäst med en blå etikett med ett emblem i guld som skrek Mannerström
Röding blev det dagen till ära och sen hade pappa köpt med sig en tårta från Stigs. Den är verkligen suuuupergod och passar perfekt till röding men även till regnbåge eller lax
Så - sista blogginlägget i MAX blog award och det firas med en helyllesvensk middag i form av helstekt fläskfilé, potatisgratäng (bakad i mikron) och en pepparsås
Lägg laxen med skinnsidan ner på en plåt med bakplåtspapper eller i en ugnsform. Blanda olja, citronsaft, salt och peppar och pensla laxen med blandningen
Så där stod jag med min ryggbiff och visste inte riktigt vad jag skulle göra med den. Skala dem fint med en potatisskalare utan att det vita kommer med
Innan jag startar dagen på riktigt tänkte jag lägga ut nästa rätt i söndagens meny, nämligen varmrätten som blev fylld fläskytterfilé som jag helstekte och serverade med potatisgratäng
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.