Oxfile är kanske så klassiskt det kan bli på nyår, men det kan ju vara lite kult med det med. Men denna rätts kombination av smaker var lite kul, krämig risotta med kraftig gorgonzola fångades upp av lite söta rödbetor i såsen och på toppen ligger balsamicosteka späda sparrisar, allt toppat med lite klorofyllaktig basilikaolja
B. j. u. d. e. r. p. å. n. a. g. o. f. s. t. m. l. i. h. ä. E. ö. v. b. y. k. R. c. H. M. ,. x. é. 4. 8. 0. G. 1. L. K. 2. S. 7. 5. 3. T. 6. P. /. (. ). O. V. C. D. A. s j. k g. d l
Krydda köttet runt om med salt och peppar. Skär köttet i skivor och servera gärna tillsammans med Nötgremolata, Rödbets- och chèvreknyten, Sötsyrlig rödvinssås och Baconfrästa haricots verts
6 Oxfilé med gorgonzolatäcke 1 1/2 kg oxfilé 1 tsk salt 2 krm peppar 1 msk smör eller margarin 300 g haricots verts 3 msk finhackad schalottenlök 2 msk balsamicovinäger ca 200 g gorgonzola Sås 150 g gorgonzola 3 dl grädde 1 msk konc kycklingfond Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Putsa köttet och krydda det väl runt om med salt och peppar. Bryn köttet i en stekpanna med smör. Fräs svamp, lök och vitlök i en stekpanna med smör tills vätskan kokat in
helstekt oxfilé med potatisrosor, trattkantarellsås och tomatsallad. Stek trattkantarellerna i en stekpanna tillsammans med den finhackade scharlottenlöken
Putsa köttet och krydda det väl runt om med salt och peppar. Bryn köttet i en stekpanna med smör. Fräs svamp, lök och vitlök i en stekpanna med smör tills vätskan kokat in
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.