Helstekt oxfilé med potatisterrin och pepparsås
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Oxfilé800 g oxfilé (mittbit) 2 msk smör 1 msk olja 1 klyfta vitlök, krossad 2-3 kvist färsk timjan salt peppar
  • 1 Potatisterrin6-7 potatisar, fasta (stora) 1 gul lök 2 klyfta vitlök 1 dl crème fraîche 1 dl västerbottensost, riven (eller parmesan) 1 ägg ca 30 g smör salt svartpeppar, nymalen
  • 1 Pepparsås0,5 röd chilifrukt, finstrimlad 2 klyfta vitlök 0,5-1 msk tomatpuré 4 dl vispgrädde 1 msk oxfond, koncentrerad (eller kalvfond) 1-2 msk cognac 0,5 tsk svartpepparkorn, mortlade salt
  • 1 Till servering haricots verts, kokta smör 1 citron, finrivet skal och saft färsk timjan

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.