Helstekt kyckling med rostade rotfrukter
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 kyckling
  • 1200 g smör, tempererat
  • 12 msk rökt paprikapulver
  • 11 msk korianderfrö
  • 12 msk salt (ramslökssalt)
  • 11 msk rörsocker
  • 11 klyfta vitlök
  • 11 citron
  • 11 fänkål
  • 14 morötter
  • 14 morötter, små gula
  • 1600 g potatis
  • 1 ramslök
  • 1 olivolja
  • 1 salt
  • 1 svartpeppar
  • 10,5 dl salt
  • 11 dl äppelcidervinäger
  • 13 dl vatten
  • 12 purjolökar
  • 14 msk olivolja (novello)
  • 11 msk vitvinsvinäger
  • 1 peppar
  • 115 g vattenkrasse
  • 115 g krasse (buskkrasse)
  • 115 g oxalis
  • 115 g basilika
  • 115 g färsk körvel
  • 115 g färsk koriander
  • 115 g mynta
  • 1350 g fetaost
  • 11,5 dl crème fraîche
  • 11 msk citronsaft
  • 11 msk honung
  • 11 tsk salt
  • 11 tsk svartpeppar
  • 11 silverlök
  • 14 skiva bröd
  • 12 msk peppar (espilette)
  • 130 g schalottenlök
  • 150 g champinjoner
  • 10,5 dl vitvinsvinäger
  • 12 dl vitt vin
  • 13 dl kycklingfond
  • 15 g timjankvist
  • 11 dl grädde
  • 1 Helstekt kyckling1 kyckling 200 g smör, tempererat 2 msk rökt paprikapulver 1 msk korianderfrö 2 msk salt (ramslökssalt) 1 msk rörsocker 1 klyfta vitlök 1 citron 1 fänkål 4 morötter 4 morötter, små gula 600 g potatis ramslök olivolja salt svartpeppar
  • 1 Aromatisk sallad0,5 dl salt 1 dl äppelcidervinäger 3 dl vatten 2 purjolökar 4 msk olivolja (novello) 1 msk vitvinsvinäger salt peppar 15 g vattenkrasse 15 g krasse (buskkrasse) 15 g oxalis 15 g basilika 15 g färsk körvel 15 g färsk koriander 15 g mynta
  • 1 Bröd till servering350 g fetaost 1,5 dl crème fraîche 1 msk citronsaft 1 msk honung 1 tsk salt 1 tsk svartpeppar 1 silverlök 4 skiva bröd 2 msk peppar (espilette) olivolja
  • 1 Skummig kycklingsås30 g schalottenlök 50 g champinjoner 0,5 dl vitvinsvinäger 2 dl vitt vin 3 dl kycklingfond 5 g timjankvist 1 dl grädde salt pepparHelstekt kyckling
  • Sätt ugnen på 180 grader. Gnid in kyckling med smör och samtliga kryddor som du blandat ihop till en rubb. Skär ner grönsakerna i mindre bitar och lägg på plåt. Lägg kycklingen på galler och ställ in i ugn ovanför grönsakerna ca 1 timme. När grönsakerna är klara så vänd runt dem med stekjuicen från kycklingen och smaksätt med salt och peppar. Skär ner kycklingen i mindre bitar och vänd ihop med grönsakerna. Fräs ramslök snabbt i en panna så att den blir lätt tillagad, tillsätt salt. Toppa med ramslöken och örter samt ringla över olivolja. Aromatisk sallad
  • Koka upp salt med vinäger och vatten, låt svalna. Skär purjolöken i stubbar, slå på lagen och förvara i glasburk. Gör en vinägrette genom att vispa ihop olivolja med vitvinsvinäger. Smaka av med salt och peppar. Skär purjolöken i mindre bitar och blanda med örterna och vinägretten. Bröd till servering
  • Mixa fetaost med crème fraiche, citronjuice, honung, salt och peppar i en matberedare tills det ser ut som en färskost. Skiva löken tunt och lägg i isvatten i 30 minuter, sila av. Rosta brödet i stekpanna, bre på fetaoströran och toppa med löken. Krydda med espilette pepparn och ringla över olivolja. Skummig kycklingsås
  • Skiva lök och svamp tunt. Fräs i en gryta och låt få färg. Tillsätt vinäger och vin. Låt koka tills nästan all vätska reducerat bort. Slå sedan på kycklingfond och koka upp, tillsätt timjan. Avsluta med grädde, koka upp och sila. Smaka av med salt och peppar. Skumma vid servering. Servering
  • Servera kycklingen med grönsakerna, salladen, såsen och brödskivorna.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.