Köttet steker jag på låg värme iugnen. Litenostalgitrippmed andra ord. Det är lite av ett vågspel att ge recept på såsen, eftersom smaken kan bliväldigtolika beroende på vilkenkryddblandning du använder
När kycklingen nästan i klar kan såsen förberedas. Såsen jag gjorde upptill blev dessutom så god att jag kunnat äta den med sked till frukost iminst en vecka, innan jag tröttnat
Spä medlite vatten om såsenblir för tjock. Pensla kycklingen runt om med soja. Häll ev ilite mer soja Servera med en god salad, potatis och svartvinbärs gele
Spagettin skulle kunna bakas iugnenmed bechamel- eller ostsås också. Det blev kokt spagetti som jag blandade med den sista skvätten tomatsås jag hade på flaska och riven ost (Gran Padano)
Av stekskyn toppreder jag en såsmedlite mjöl utrört i vatten och tillsätter grädde. Jag brukar täcka kycklingenmedugnsfolie när den fått fin färg så att den inteblir bränd
Middagenidag blev kycklingfiléiugnmed rostade morötter och potatis, sallad med tomat, paprika och majs och en fetaostsåsmed creme freiche som blev supergod
Lägg kycklingeni en ugnsform och krydda med salt och peppar. Under tidenkycklingen står iugnen, rör du ihopfetaostsåsen och ugnsrostarolika sorters rotfrukter
Lägg alla strimlade rotfrukter/grönsaker i en ugnsform och blanda ner olja. Sen tillsist var det ju middagen också som blev " mammas kyckling" nämligenhelstektkycklingmedotroligt god sås, rotfruktsstrimmel och ris
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.