1600 g
kotlettrad benfri 2 msk smör salt vitpepar, malen
1 Ädelostsås:2
dl hönsbuljong 2 dl matlagningsgrädde 40 g ädelost 1 msk ljus maizenaredningKött: Sätt ugnen på 175°. Bryn köttet i en stekpanna. Lyft över i en smord ungnssäker form. Ställ in i ugnen tills innertemperaturen är 80°. Det tar ca 1 timme. Ta ut köttet och låt det vila i folie i tio minuter. Skär upp i tunna skivor. Sås: Koka upp buljong och grädde. Smaksätt med ost. Rör ut maizenaredningen i lite vatten och red av såsen. Servera köttet med såsen och kokt potatis.
4 portioner Ingredienser. 600 g fläskfile, ½ cm skivor 2 gula lökar, strimlas 1 gul paprika, strimlas, ta gärna fler paprikor, kanske orange 1 apelsin, skal och saft 2 msk olja till stekning 1 tsk socker 3 tsk sabal oelek 2 msk chilisås 1 tsk curry 2 msk
Krydda med salt, peppar och paprika. Smaka av grönsaksblandningen med litet salt och peppar och lägg upp den på varmt serveringsfat med köttet i mitten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.