Det som är helt avgörande för hur smaken på den här karrén blir, är valet av kryddblandning. Red av till önskad konsistens, ev med Maizenredning, arrowroot eller vanligt vetemjöl om du tål det
Fläskkarré. Smaka avmed salt och peppar. Kött mår bäst av att tillagas rumstempererat. Krydda det ordentligt med örtsalt, peppar, timjan, rosmarin och ingefära
Tillsätt saften från köttet och grädden, sedan sojan och smaka avmed salt & peppar. Låt sparrisen suga upp det, ta bort dem ur stekpannan så att de inte fortsätter att tillagas av värmen
Blanda de grillade grönsakerna med resten av grönsakerna och dressingen. Finhacka den spanska pepparn och blanda med de andra ingredienserna till en dressing
Jag använde mixerstav istället för visp. Börja med att blanda äggula, senap, vinäger, salt och peppar. Värm under tiden grönsakerna i ugnen, skiva upp oxfilén i centimetertjocka skivor och lägg köttet på toppen av grönsakerna
Vi hade en väldigt stor fläskkarré så den tog nästan 2,5 timme i ugnen. 1 bit fläskkarré katrinplommon och torkade aprikoser salt & peppar smör Skär djupa fickor i köttet och stick ner de torkade frukterna. 1 bit fläskkarré
Av köttet jag lade i marinad i går kväll blev det en onsdagsstek med potatismos och glöggsås. Nu efteråt vet jag inte riktigt vad det skulle vara bra för, för nu ser jag så där tråkigt söt och trevlig ut som ungefär resten av Sveriges kvinnliga befolkning
Smaka avmed salt och peppar och red eventuellt med mjölvattnet om den är för tunn. Sant som det är sagt så gav jag mig på ovanstående rätt som är ett hopplock från en massa olika recept
Bryn det finputsade köttet i rikligt med smör i lagom het stekpanna. Ryggbiff av hjort. Servera med ugnsbakad potatis,trattkantarellsås och picklad rödlök
En fläskkotlett där kappan med fett sitter kvar som får gå i ugnen med lite äpple, tomat och lök, i slutet får den gå med lite grädde också som bildar en härlig sky till
Jag tillagar oftast hel kyckling på detta sätt men med olika smaksättning. Till detta serverades klyftpotatis och en sås på skyn (1,5dl), lätt creme fraiche (0,5 dl) och hönsbuljong (0,3 tärning)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.