Helstekt kalvfilé med spetskål, tomat­majonnäs och potatis­kroketter
alltommat.se
alltommat.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • kalvfilé, av mittbiten
  • salt
  • svartpeppar, nymald
  • smör
  • körsbärstomater
  • rosmarin
  • senapsfrön, gula
  • strösocker
  • ättiksprit, (12 %)
  • potatis, mjölig
  • äggulor
  • vetemjöl
  • äggvitor
  • ströbröd
  • rapsolja
  • tomatpuré
  • rapsolja, + 2 1/2 dl
  • ägg
  • parmesanost, riven
  • vitvinsvinäger
  • spetskålshuvuden, små, (à 300 g)
  • rapsolja, + 3 msk
  • salt, + 2 krm
  • grönkål
  • citron, pressad
  • honung
  • dill, hackad
  • smörgåskrasse
  • 8 personer: Ingredienser 800 g kalvfilé, av mittbiten 1,5 tsk salt 2 krm svartpeppar, nymald 2 msk smör Syltade tomater: 300 g körsbärstomater 2 kvistar rosmarin 1 tsk senapsfrön, gula 1 dl , vatten 0,5 dl strösocker 2 msk ättiksprit, (12 %) 2 krm salt 1 krm svartpeppar, nymald Kroketter: 1 kilo potatis, mjölig 2 äggulor 1 tsk salt 0,5 dl vetemjöl 2 äggvitor 2,5 dl ströbröd 1 liter rapsolja Tomatmajonnäs: 2 msk tomatpuré 2 msk rapsolja, + 2 1/2 dl 1 ägg 50 g parmesanost, riven 0,5 msk vitvinsvinäger 2 krm salt 1 krm svartpeppar, nymald Kål: 2 spetskålshuvuden, små, (à 300 g) 2 msk rapsolja, + 3 msk 1 tsk salt, + 2 krm 250 g grönkål 2 msk citron, pressad 1 msk honung 0,5 krm svartpeppar, nymald 2 msk dill, hackad Garnering: smörgåskrasse

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.