En fläskkotlett där kappan med fett sitter kvar som får gå i ugnen med lite äpple, tomat och lök, i slutet får den gå med lite grädde också som bildar en härlig sky till
Den var dock den godaste jag ätit, perfekt mediumoch så mör att köttet bara faller sönder i gommen. Pressa gärna lite citron över köttet, det ger en fräsch känsla av medelhav
Ingredienser Hel kalkon 1 st hel kalkon ca 4kg, färsk eller tinad 1 st gul lök, hackad 3 st vitlöksklyftor, hackade 2 msk olivolja ½ st selleri 100 g kalkonbacon 50 g pinjenötter 3 msk basilika, hackad 3 msk bladpersilja, hackad 5 st skivor vitt bröd olivolja 3 dl äppelcider 1 st citron 1 st apelsin salt & peppar Tillbehör 1,5 kg små potatisar ½ dl olivolja 1 kg brysselkål 5 dl vispgrädde till sås
Helstekt oxfilé. Hacka chorizon och lägg den i en mixer tillsammans med smör och citronsaft och mixa. Hyvla jordärtskockorna med hjälp av en mandolin, skalare eller osthyvel
Servera kalkonenmed kokt potatis, kokt brysselkål, gräddsås, inlagd gurka och svartvinbärsgelé. Fyll kalkonenmed fyllningen och sy igen öppningen med nål och tråd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.