Helstekt julkalkon
Mat för hälsan
Mat för hälsan
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • smör
  • st
  • st
  • st
  • st
  • st
  • st
  • st
  • st
  • st
  • st
  • dl
  • dl
  • ströbröd
  • dl
  • dl
  • torkade aprikoser
  • dl
  • dl
  • torkade tranbär
  • tsk
  • tsk
  • malen muskot
  • st
  • st
  • ägg
  • st
  • st
  • tsk
  • tsk
  • havssalt
  • tsk
  • tsk
  • svartpeppar
  • Kalkon
  • kg
  • kg
  • hel kalkon
  • st
  • st
  • apelsin
  • st
  • st
  • st
  • st
  • st
  • st
  • st
  • st
  • st
  • st
  • msk
  • msk
  • olivolja
  • tsk
  • tsk
  • salt
  • tsk
  • tsk
  • svartpeppar
  • st
  • st
  • aluminiumfolie
  • sötpotatis
  • brysselkål
  • haricot verts
  • vinbärsgelé
  • rödkål
  • tsk
  • tsk
  • vetemjöl
  • msk
  • msk
  • mjölk
  • dl
  • dl
  • matlagningsgrädde
  • st
  • st
  • hönsbuljongtärning
  • Sätt ugnen på högsta värme
  • Tillsätt sedan vitlök, rödlök och selleri
  • Ta av pannan från värmen och tillsätt ströbröd, aprikoser, tranbär och muskot
  • När fyllningen har svalnat, tillsätt ägg, citronskal, salt och peppar
  • Dela en apelsin och stoppa in halvorna i kalkonen tillsammans med den röda och gula löken
  • Dela en citron och gnid in kalkonen med halvorna
  • 180 grader Efter ca 45 minuter när kalkonen har fått en fin
  • 3-3,5 timme (beroende på kalkonens vikt). Beräkna
  • minuter per 450g kalkon, plus ca extra 20 minuter Du kan testa om den
  • Tillsätt grädden och buljongtärningen

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.