Helstekt fläskytterfilé. Det har blivit väldigt enkla och snabba middagar i veckan då jag haft hela köket belarmat med pyssel och godistillverkning och en salig oreda överallt
Tillsammans med chèvreost, rosmarin, honung och pumpafrön ugnsrostade jag rotfrukten. Numera tillhör det min lördagsrutin att ta en sväng förbi marknaden och nu senast köpte jag bland annat med mig ett utsökt exemplar rotselleri
Gårdagens och dagens middag består av en helstekt kalkonfilé (bryn hastigt i stekpannan och laga sedan färdigt i ugnen, innertemperaturen ska upp till 72 grader) medugnsrostad sötpotatis och palsternacka (olivolja, torkad timjan och flingsalt på) och en chevrékräm gjord på crème fraiche, chili och chevréost
Tvätta sellerin och gnid in den med olja och salt. Koka potatisen mjuk i saltat vatten med skal på. Blanda osten med crème fraiche och smaka av med salt
Servera köttet medrotselleri, balsamicosås och kokta sockerärtor. Så kul att pyssla med faktiskt. Till varmrätt testade vi nått helt nytt som tillbehör, bakad rotselleri
Jag kom hem med min fläskfilé i en svart papperspåse med en prålig logga i guld och pappret runt filén var fäst med en blå etikett med ett emblem i guld som skrek Mannerström
Så - sista blogginlägget i MAX blog award och det firas med en helyllesvensk middag i form av helstekt fläskfilé, potatisgratäng (bakad i mikron) och en pepparsås
Rör ihop olja, citronskal, salt och svartpeppar, vänd ner det med kycklingbenen och grönsakerna. Servera med bröd och matyoghurt smaksatt med sweet chili
Lägg laxen med skinnsidan ner på en plåt med bakplåtspapper eller i en ugnsform. Blanda olja, citronsaft, salt och peppar och pensla laxen med blandningen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.