Aroma eller Ingrid Marie) 75 g smör i bitar 125 g katrinplommon 2 st rödlök i bitar 2 kvistar timjan 2 kvistar rosmarin 2 kvistar salvia Att pensla med
Aroma eller Ingrid Marie) 75 g smör i bitar 125 g katrinplommon 200 g rödlök i bitar 2 kvistar timjan 2 kvistar rosmarin 2 kvistar salvia Att pensla med
Skär upp filéerna i skivor och lägg upp på varma tallrikar tillsammans med de övriga tillbehören. Skär ut ryggfiléerna genom att låta kniven följa tätt utmed ryggbenet
Skivor av den saftiga steken och den gräddiga brunsåsen gick ner med god aptit. Det här tillbehöret var det som smakade absolut bäst bland de som bjöds när man var barn
Löjrom medklassiskatillbehör på potatisplättarLöjrom och potatis passar oerhört bra ihop. En klassiker är löjrom med rösti, men här har vi istället gjort mjuka och fluffiga potatisplättar
Hetta upp en plättpanna eller blinipanna med lite smör. Tillbehör. Värm mjölken fingervarm (37º C). Häll lite av den över jästen och rör tills den är upplöst
Forma den rivna potatisen till tunna ”plättar” i pannan och stek gyllene med frasiga kanter. Servera med löjrom, créme fraiche, rödlök, citron och dill
Gnid in rikligt med salt och peppar. Vik in den tunna biten i änden och bind upp den med steksnöre så att oxfilén håller ungefär samma storlek över hela
potatis8 fast potatis 100 g smör. Räkröra50 g färsk pepparrot, riven 300 g skalade räkor 3 ägg, hårdkokta och rivna 5 kvist dill, hackade salt svartpeppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.