Hetta upp en stekpanna och bryn fläskkarrén i smör (spara stekfettet till senare). Blanda honungen med chili och kryddor och gnid in köttet med kryddblandningen
Häll över grilloöljan och krydda med salty, peppar och grillkryddan. Red av stekskyn med maizena, yoghurt, grädde och smaka av med vinbärsgelé och kryddor
10 2 1/2 kg benfri fläskkarré Marinad 1 dl kinesisk soja 2 msk grillkrydda 2 msk timjan 1/2 dl rapsolja ev några droppar hickory liquid smoke (essens som ger rökig smak) Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare
Fräs lök i olja/smör tillsammans med chili. Häll i grädden, koka upp och red vid behov av med maizena. Tillsätt brysselkål och smaka av med honung, salt och peppar
Fräs lök i olja/smör tillsammans med chili. Häll i grädden, koka upp och red vid behov av med maizena. Tillsätt brysselkål och smaka av med honung, salt och peppar
Vi ville ha en rökig smak på vår fläskkarré så jag rörde ihop en marinad av soja, olja och en kryddblandning med bl a paprika smokey och lät den hela fläskkarrén ligga i den rökig marinaden i en påse och gotta till sig under dagen
Ta ut fläskkarrén och lägg över i en ugnsform. upp steken med bomullssnöre. Ta ut fläskkarrén och ta upp den ur formen och lägg samt slå in i ett ark folie på en skärbräda
Jag vet inte hur det är med er, men för egen del förknippar jag fläskkarré främst med två rätter. Den andra är klassisk svenne-sommarmat i form av grillad fläskkarré
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.