Smaka av med örtkryddorna samt salt och peppar. 1 fläskfilésalt och pepparBaconris1 pkt bacon3 dl ris + vatten1 inlagd grillad paprika10 småtomater1 dl rostad lökÖrtsås2 msk hackad gul lök2 ½ dl creme fraiche½ dl matl. 1 fläskfilé
Jag kom hem med min fläskfilé i en svart papperspåse med en prålig logga i guld och pappret runt filén var fäst med en blå etikett med ett emblem i guld som skrek Mannerström
Servera tillsammans med kokt ris och sallad. Häll såsen över fläskfilén och kör klart i ugnen på. 500 g fläskfilé. Putsa och skiva fläskfilén i skivor om 1½ cm. 500 g fläskfilé
Så - sista blogginlägget i MAX blog award och det firas med en helyllesvensk middag i form av helstektfläskfilé, potatisgratäng (bakad i mikron) och en pepparsås
Lyxig pastarätt medfläskfilé. Skiva fläskfilén och smörstek den. 1 st fläskfilé, ca 600 g. Skölj ur pannan med vatten och spara skyn, det ska vara 5 dl. 1 st fläskfilé, ca 600 g 1 msk soja
Jag använder nästan alltid fläskytterfilé istället för fläskfilé för jag tycker det blir lite mer kött att jobba med än vad det är medfläskfilé som man oftast får ta bort halva ungefär
Fräs undertiden finhackad schalottenlök tillsammans med savoykålen i några minuter i smör. Låt kålen sjuda på svag värme så att grädden kokar in och blir krämig
Saftig fläskfilé i krämig och smakrik sås med lagom hetta. Krydda med salt och peppar. Skär fläskfilén i centimeter tjocka skivor och bryn dem lite lätt i smör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.