1,2 kg
fläskkarré i bit utan ben (eller hel kotlettrad eller skinkstek)
2 msk
kinesisk soja
1 tsk
malen ingefära
2
morötter
1
äpple
2
rödlökar
2 dl
äppeljuice eller vatten
2 krm
salt
1 krm
vitpeppar
Sås: 2 dl mjölk
3 msk
vetemjöl
3 dl
grädde
2 msk
kinesisk soja
1 tsk
gelé
1 krm
vitpeppar eller svartpeppar
2 dl
torkad svamp som ex. torkade trattkantareller eller 0,6 liter rensade färska grovhackade kantareller, champinjoner, ostronskivling eller Karl Johansvamp
Tillbehör: 6 port kokt potatis; eller kokt pressad potatis; eller klyftpotatis;
6 port
grönsaker som kokt brysselkål; kokta morötter; kokta bondbönor, brytbönor, vaxbönor;
Blötlägg lergrytan en halvtimmainnan den skall användas. Hetta upp rapsolja i en stekpanna och bryn köttet så att det får fin färg runt om, salta och peppra
Ställ lergrytani kall ugn. Blanda äppeljuice, soja och ingefärai en skål. Torka av lergrytan lätt. Lägg i köttet och låt marinera medan grönsakerna förbereds
Servera med kokt risellerpotatisklyftor. Att först steka på kotletter så att de får lite färg och sedan steka dem färdigti ugnen med lite fettrand kvar tillsammans med svamp, grönsaker och en sås på grädde och philadelphiavisadesigbli en riktigt lyckad rätt
IngredienserPortioner. 4 1 kg nötkött t ex bog eller högrev (à 1 1/2 kg med ben) 200 g morötter 2 gula lökar 1 msk smör 1 msk olja 2 msk konc kalvfond 2 lagerblad 12 kryddpepparkorn 2 msk vetemjöl 1 liter vatten ca 2 tsk salt vitpepparTillservering kokt potatisinlagda rödbetor Lägg tilliinköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5. - Rabatt Arla 500 g Mer info Ladda kupong
Skala rotsellerin (och moroten om det behövs). Köttfärslimpa. Riv cheddarost och gul lök på ett rivjärn. Blanda ihop med ägg, ströbröd, creme fraiche, kryddor och köttfärs
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.