Jag brukar tycka att det räcker med att äta julmat på julafton eller på sin höjd vid något mer tillfälle, för det är nästan bara fiskrätterna på julbordet som jag uppskattar
Häll över marinaden, täck med plastfolie och låt stå kallt till strax före servering. 11 dl hackad bladpersiljaEn dag före festen blandar du ingredienserna till marinad 1. Några timmar innan festen förslagsvis på dagen sätter du ugnen på 150 grader. Ugnsstek tills innertemperaturen är 54°C, ca 30 minuter. En stund innan festen skär du filén i 0,5 cm tunna skivor
Sänk till lägsta värme. Tillsätt en äggula i taget under kraftig vispning. När allt smöret är ivispat så höjer du värmen till hälften och vispar tills bearnaisen tjocknar
Sätt i en kött termometer och tillaga köttet till önskad stekgrad. För entrecôte. När köttet nått önskad temperatur ska det vila utan plast i minst 15 minuter vilket är ett perfekt tillfälle att blanda din glacé. Lycka till 800 gr Entrecôte
Jag serverade såsen tillentrecôte och smörstekta champinjoner med grön paprika. Sätt den på plattan på medelvärme och vispa kraftigt i cirka 5 minuter, tills gulorna tjocknat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.