Det som är helt avgörande för hur smaken på den här karrén blir, är valet av kryddblandning. Det är lite av ett vågspel att ge recept på såsen, eftersom smaken kan bli väldigt olika beroende på vilken kryddblandning du använder
Servera direkt, gärna med en god sallad och någon grönsak. Lägg kycklingen med bröstet uppåt tillsammans med marinaden och vatten (1-3 dl, börja med den mindre mängden vatten och fyll på med mer om det blir torrt i formen) i en ugnsform och stek den i ugnen i 45 minuter till 1 timme. 2 tsk kinesisk chilipasta med jordnötter eller sambal oelek
Vi hade en väldigt stor fläskkarré så den tog nästan 2,5 timme i ugnen. 1 bit fläskkarré katrinplommon och torkade aprikoser salt & peppar smör Skär djupa fickor i köttet och stick ner de torkade frukterna. 1 bit fläskkarré
riven färsk ingefära efter smak. Har gjort en snarlik recept med revbensspjäll men då jag inte är ett så stort fan av just denna bit på grisen tog jag en hel bit karré istället och resultatet blev toppegott
Lägg ner allt kött i grytan och låt löken fräsa med en stund. Smaka av grytan, salta och peppra ev. När grytan börjar vara klar, blanda lite maizena med vatten och red grytan till lagom konsistens
Mixa med mixerstav och lägg i creme fraiche, koka upp under vispning och avsluta med att montera ner resterande av smöret och honungen, smaka av med salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.