Strimla rotsakerna och stek på medelvärm tills de börjar mjukna lite. Skala och riv den färska ingefäran och blanda i grönsaksstrimlorna och pressa citron över
Vi var väldigt sena med att få ned potatis och grönsaker i jorden i år. Det gör å andra sidan att vi nu i slutet av september kan njuta av små, färska potatisar, späda morötter och krispig mangold
Lägg ned blomkålsbuketterna och koka ytterligare några minuter, så de blir nätt och jämt mjuka. ca 2 msk fin olivoljaca 500 g färskpotatis - gärna små och jämna i storleken3 stora vitlöksklyftor1 burk körsbärstomater, 400 g - den här gången blev det Saltå Kvarns1 burk vatten2 tärningar Fond du Chefs fiskbuljong - annan god fiskfond eller tärning går säkert också bra1 msk hummerfondsaft av 1 limefrukt1 msk osötad tomatpuré1 tsk Persilladekrydda (persilja, körvel, lök, vitlök, salt socker)ca 350 g små blomkålsbuketter1 dl vispgrädde125 g sparrisca 500 g skinn- och benfri laxfilé1 stor knippa dill200 - 250 g oskalade räkorDela potatisarna i mindre bitar om de är stora. Tillsätt tomaterna, en burk vatten, buljong, fond, limesaft, tomatpuré och krydda, och låt småkoka under lock 5 - 10 minuter, beroende på hur små och färska potatisarna är
Rör ned solroskärnor och näringspulver, och servera genast gröten med valfri mjölk och tranbär. Jag är ju ganska härdad, men matchade i alla fall med lite flytande honung
Bland olja och vinäger till en dressing tillsammans med salt och peppar. Torkade tranbär. Lägg upp på ett serveringfat och strössla över torkade tranbär
Alsace ligger granne med Tyskland. Ansa och skölj blomkålen. salt & peppar. Den vanliga varianten blir ofta lite trist, men med vitt vin i såsen får den en välbehövlig smakskjuts
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.