I veckan som gick blev det en variant med risoni, borlottibönor och engnutta chili. Själv har jag ibland rett soppor med just mixade bönor, så detta var en i allra högsta grad medveten strategi från min sida
Skölj det gröna, lägg i i soppan (spara några blommor av backskärvfröt att garnera med). Nu är ju tidenäntligenkommen för att gå ut i naturen och plocka ihop sin egen mat
Den syrliga och enormt vackra harsyran – på bildenen röd variant – är lika dekorativ där den breder ut sig med sina skira tunna blad över marken på sin växtplats, som den är som garnering eller extra smaksättare på tallriken
Jag gjorde den och spritsade den över ett helt gäng goda chokladcupcake med dumle. Här kommer en helt underbart och galet god smörkräm för kola älskare
Pajdeg innehåller mycket fett och vitt mjöl, äggstanningen bygger på gräddmjölk eller bara grädde, i fyllningen har man ost med hög fetthalt och många gånger innehåller pajenäven bacon eller liknande
Det finns bara en sak jag inte klarar av med bufféer och det är när det gäller dem på restauranger när det slängs en massa mat för att folk tar till sig mer än de orkar äta upp
Att rabarberna står som spön i backen just nu har vi ju redan konstaterat och att det inte gör oss det minsta är också redan ett känt faktum, vi testar mer än gärna nya recept med de rosa syrliga pinnarna
Enenda smet, ändå blir resultatet en kaka med två lager. Magisk chokladkaka med apelsin. Min variant har en mild smak av apelsinchoklad som för tankarna till det klassiska godiset romerska bågar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.