Detta blev nämligen vår middag förra söndagen då vi gillade en hel bit oxfilé som vi serverade tillsammans med rostad färskpotatis och en aromatisk sås som en läsare tipsat om
Det blev en smarrig middag med trevliga gästerna Pia och RogerHelgrillad oxfile. grilla inte för länge medium-rare så köttet behåller sin mörhetUgnsbakade rotfrukter
Börja med såsen. Låt såsen koka till lagom konsistens, smaka av med lite salt. Serveras med rostade potatisklyftor och stekta champinjoner, men det går också bra till potatisgratäng
varva skivad potatis med riven ost, salt och peppar, slå sist på skyn från oxfilén. Garnera med halva ananasskivor och halva tomatskivor runt kanten på gratängformen
Vispa ihop grädde, fond och kryddor, blanda med rotfrukter och lök. Klä en ugnsfast form med bakplåtspapper och fyll med rotsaksblandningen, packa hårt och väl
Smaka av med salt & vitpeppar. salt & peppar. Börja med potatiskakan. salt & peppar. Klä in en springform med bakplåtspapper i botten och runt kanterna
Stekt oxfilémed en riktigt, riktigt god rödvinssås och en gorgonzolakräm. Efter några minuter, häll över chilisåsen och farinsockret och låt fräsa med en kort stund
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.