Helgrillad oxfilé med café de paris-smör och krispig fänkålssallad
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 3 1 röster

Ingredienser

  • 800 g oxfilé, mittbiten
  • 1 salt, peppar
  • 1 olivolja
  • 1300 g smör, rumstempererat
  • 11 msk tomatpuré
  • 11 msk dijonsenap
  • 11 klyfta vitlök, riven eller pressad
  • 11 msk konjak
  • 12 msk franska örter (t ex herbes de provence)
  • 11 tsk rökt paprikapulver
  • 11 tsk cayennepeppar
  • 1 salt, svartpeppar
  • 1600 g fänkål
  • 150 g babyspenat
  • 11 kruka gräslök
  • 11 msk vitvinsvinäger
  • 13 msk olivolja
  • 1800 g oxfilé, mittbiten salt, peppar olivolja
  • 1 Kryddsmör300 g smör, rumstempererat 1 msk tomatpuré 1 msk dijonsenap 1 klyfta vitlök, riven eller pressad 1 msk konjak 2 msk franska örter (t ex herbes de provence) 1 tsk rökt paprikapulver 1 tsk cayennepeppar salt, svartpeppar
  • 1 Fänkålssallad600 g fänkål 50 g babyspenat 1 kruka gräslök 1 msk vitvinsvinäger 3 msk olivolja salt, pepparBörja med kryddsmöret. Kör allt i en liten mixer och smaka av med salt och peppar. Skiva fänkålen tunt, gärna med hjälp av en mandolin. Skär gräslöken i stavar (ungefär lika långa bitar som små tändstickor). Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar Gnid in köttet med salt, peppar och olivolja. Grilla över glöden så att den får fin färg. Lägg den sedan på andra sidan och grilla under lock tills innertemperaturen är 50 grader. Ta från värmen och låt vila 10-15 minuter, medan köttet vilar så stiger innertemperaturen till ca 56-58 grader. Använd gärna en termometer för att kontrollera temperaturen. Skär köttet i skivor och servera med smöret och den krispiga fänkålssalladen.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.