1 Kryddsmör300
g smör, rumstempererat 1 msk tomatpuré 1 msk dijonsenap 1 klyfta vitlök, riven eller pressad 1 msk konjak 2 msk franska örter (t ex herbes de provence) 1 tsk rökt paprikapulver 1 tsk cayennepeppar salt, svartpeppar
1 Fänkålssallad600
g fänkål 50 g babyspenat 1 kruka gräslök 1 msk vitvinsvinäger 3 msk olivolja salt, pepparBörja med kryddsmöret. Kör allt i en liten mixer och smaka av med salt och peppar. Skiva fänkålen tunt, gärna med hjälp av en mandolin. Skär gräslöken i stavar (ungefär lika långa bitar som små tändstickor). Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar Gnid in köttet med salt, peppar och olivolja. Grilla över glöden så att den får fin färg. Lägg den sedan på andra sidan och grilla under lock tills innertemperaturen är 50 grader. Ta från värmen och låt vila 10-15 minuter, medan köttet vilar så stiger innertemperaturen till ca 56-58 grader. Använd gärna en termometer för att kontrollera temperaturen. Skär köttet i skivor och servera med smöret och den krispiga fänkålssalladen.
Förutom min suveräna brushetta (ödmjuk som vanligt) så blev detgrillade kyckling- och grönsaksspett med en härligt pepprig mangosalsa, potatisklyftor ochCaféde Paris
gott och saftigt med fyllningen av CafédeParis-smör. Som vanligt blir det lite så att jag tar upp det som de flesta uppfattar som tillbehör först, nämligen just potatisen och grönsakerna i ugnen, istället för att lyfta fram proteinet, färsbiffarna fyllda medCaféde Parissmör
Igår var det mannen som stod för middagen och jag tror han blev inspirerad av den här rätten. Han var mega stolt och ville absolut att jag skulle ta fram kameran och ta en bild på hans mästerverk och här är resultatet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.